Näpen marodör

april 30th, 2014

Jag tog ut en matta för att skaka av den lite och lät den sedan ligga ute för luftning.

När jag tittade ut genom fönstret en stund senare, fick jag se en ivrig liten blåmes som samlade bomaterial.

 

007

 

012

 

Mattan vill jag gärna ha ifred. Men jag har hängt ut lite ulleffsingar i en fågelmatare, för att se om det lockar. Annars tror jag att jag provar med lite ull.

3 Responses to “Näpen marodör”

 1. gunvor skriver:

  Om din lilla blåmes får ögg-ungar så får den en tt underbart litet bo.jättegulligt1 fortsätt att ta hand om dina vänner, småfåglarna.

 2. Anette skriver:

  Så gulligt! Jag matar fortfarande fåglarna men inser att det är dax att sluta med det. Kommer att sakna alla mina domherrar!

  • KataM skriver:

   Jag läste någonstans att fåglarna är hjälpta av mat hela året egentligen, fast det så klart är viktigast på vintern. Då tänkte jag att jag fortsätter att mata så länge jag har frön kvar. Och vad jag är glad för det! Här är så mycket fåglar så jag knappt tror att det är sant. Nu börjar jag se botten på min tjugokilossäck med solrosfrön, tyvärr. Nästa år får det bli två säckar.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu