Dagen igår

maj 3rd, 2014

Igår var Syster Yster och jag på konstrunda. Riktigt trevligt! Vi hann förstås inte se allt vi velat, men vi fick se mycket fint ändå.

Första stället vi besökte var ett av de bästa. Det hette Gula Huset och där handlade det om vävning. Vi var dagens första besökare, så vi fick möjlighet att prata ordentligt med väverskan  som berättade att hon lärt sig väva helt på egen hand. Damastvävstolen köpte hon nedmonterad och fick ordning på alldeles själv. Jag är så imponerad!

Hon höll sig framför allt till bunden rosengång och en kombination av damast och opphämta. I rosengång vävde hon landskap, till exempel fanns Närke med och där kunde man se Örebro slott och vattentornet Svampen. I damast/opphämta vävde hon främst dikter och psalmer. Det var så fantastiskt fint gjort! Här är en länk till hennes hemsida, så kan ni få en liten bild av det hela.

På väg till nästa ställe fick vi dagens naturupplevelse.

 

002

 

cats

 

Favoritställe nummer två fanns inne i Askersund. Det var far och dotter, Rolf Tjärnlund och Maria Genborg, som ställde ut tillsammans. De hade olika stilar, men både jag och Syster Yster tyckte mycket om båda och vi gick där länge. Fadern kan jag inte hitta på nätet, men dottern har en hemsida.

Ryggen höll skapligt, men idag är det lite värre igen. Hade tänkt åka och köpa jord. Och garn. Men det får nog vara, bättre att ta det lugnt.

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu