Sångutflykt

december 9th, 2014

Som jag nämnt någon gång, är jag med i den gregorianska kören i Vadstena. I lördags hade vi en heldag i Stjärnorp för att öva och be middagsbön och vesper tillsammans med sångare därifrån. Det blev en riktigt bra dag, fast jag var lite orolig för om orken skulle räcka till.

Stjärnorps kyrka var lite annorlunda. Den är hopbyggd med ett ”vanligt” hus och granne med ruinerna av ett gammalt nedbrunnet slott. Men den var väldigt fin och låg fantastisk vackert alldeles intill Roxen. Om det är så vackert en grå decemberdag, kan man ju tänka sig hur det är på sommaren.

018

 

Inuti var kyrkan ljus och fin i vitt och blått och med en kormatta som jag var tvungen att fota.

001

 

Och minsann om inte textilnörden i mig fick sig lite till livs också i församlingshemmet. På väggen hängde ett ”lappbroderi” gjort i samband med kyrkliga syföreningens hundraårsjubileum. Jag antar att föreningens medlemmar fick i uppdrag att göra var sitt litet broderi som sedan sattes ihop till en tavla. Kul idé! Kortet gör det inte rättvisa, men jag visar det ändå.

045

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu