I mål!

december 12th, 2014

Tröjan är färdig och jag är jättenöjd! Nu har jag provat tre av fyra grundmodeller ur min fantastiska uppifrån-och ned-bok och jag kan inte annat än fortsätta att lovprisa den.

Den här modellen har istickade ärmar och därför får den ett mer ”skräddat” utseende än tröjorna med ok eller raglanärm. Man stickar först baksidan från axlarna och nedåt till slutet av ärmhålen. Sedan plockar man upp vid axlarna, stickar  framsidan lika lång och börjar sedan sticka runt. Ärmarna gör man genom att plocka upp maskor runt ärmhålen och forma början av ärmarna med förkortade varv.

Jag valde att göra en lite uddkant nedtill kring ärmar och kropp. Halsöppningen ville jag ha så liten som möjligt, så där valde jag 2+1-resår och maskade av med Jeny’s surprisingly-stretchy bind-off.

Som jag skrivit förut, går det inte så värst bra att ta kort på sig själv i en spegel i en mörk hall. Använder man blixt, ser man ingenting. Skippar man blixt blir bilden underexponerad. Så den här bilden får ni ta för vad den är.

008

 

Jag tog ett par detaljbilder också och de blev lite bättre. Färgåtergivningen är minst dålig på den sista bilden.

011

 

014

 

Det känns skönt att vara klar, särskilt som jag blev så nöjd. Att stickningen krånglade på några ställen och tvingade mig att riva upp, beror bara på min bristande koncentrationsförmåga.

Nu är jag mätt på stora projekt och ska ta mig an lite småstickningar som omväxling.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu