Grytlappar

december 21st, 2014

Dags för nästa lilla stickprojekt, grytlappar i svart och lime. Tjockt bomullsgarn är inte det roligaste att sticka med, men plågan blir ju inte så långvarig.

Garnet köpte jag för över ett år sedan, just med tanke på grytlappar eftersom mitt kök har kommit att få lime som temafärg.

Jag använder mig av ett mönster ur boken Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor. Det kommer att bli tjocka och härliga grytlappar, men hur jag ska få kanterna riktigt snygga har jag inte listat ut än. Kruxet är att kanterna blir olika varandra och jag skulle vilja hitta ett sätt att fixa till det med virk-kanten på slutet. Kanske får jag virka ett varv mer på sidorna än på uppläggnings- och avmaskningskanterna.

010

 

One Response to “Grytlappar”

  1. Cecilia skriver:

    Läckra Lappar!
    Det är kul med lyfta maskor och det där ser ut att bli tjockt och säkert!
    Här har hänt en massa, fin tröja, snygg kjol, härliga torgvantar!
    God jul!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu