Trädgårdsdag

maj 7th, 2015

Idag har det blivit en hel del gjort i trädgården, ett antal regnskurar till trots. Jag har planterat min  kålväxter; broccoli, kålrabbi och kålrot.

001

 

Sedan satte jag dit en ”odlingsbåge” klädd med ett insektsnät som jag inte använt förut. Det verkar hållbart och bra och man kan vattna rakt igenom det, vilket så klart är en fördel. Jag har inte fått det helt tätt, så en eller annan jordloppa kan nog leta sig in. Men kålfjärilarna lär vara chanslösa. Nu är jag nyfiken på hur mycket åkersniglar som kommer att dyka upp. Förra året var de rätt besvärliga, därför lät jag plantorna bli större i år innan jag planterade ut dem.

003

 

Jag har också planterat ut purjo och sått morot, rödbeta och märgärt. Mer ärt-och bönsådd blir det i morgon. De sorter som behöver ligger i blöt.

Något väldigt skumt händer med gurkplantan jag fick. Den har stått i växthuset om dagarna och inomhus nattetid och mått förträffligt. Men i går, från en timme till en annan, slokade den plötsligt något förskräckligt. Den var lagom blöt och temperaturen i växthuset var lika  lagom den.

Jag tog in den på kvällen, övertygad om att den skulle vara död på morgonen. Men då var den lika fin som förut. Idag hände samma sak, fram på eftermiddagen började den sloka. Växthusgurkor ar tydligen rätt kinkiga och kanske beror problemet på att den blivit utsatt för drag. I mitt lilla växthus måste jag ju öppna rätt mycket för att det inte ska bli för varmt. Jaja, jag får göra mitt bästa och hålla tummarna för att den klarar sig. Annars får jag hoppas på frilandsgurkan, den gav ju skaplig skörd förra året.

004

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu