Kall vår, men det växer ändå

maj 21st, 2015

Våren började så bra, men sedan kom maj med kyla, regn och rusk. Fast växer gör det ändå. Ibland blir jag rätt less på att bära alla krukor med tomater, paprika och annat känsligt ut varje morgon och in igen på kvällen. Men det lönar sig – titta bara!

011

 

Jag fattar nästan inte att det är sant. Förra året upptäckte jag mitt första tomatkart 23 maj. Och ändå var jag lite senare med sådden i år. Det enda jag gjort annorlunda är att jag skaffade växtbelysning i år. Kul att se att det gör skillnad.

Några plantor har faktiskt flyttat ut i växthuset permanent. Jag täcker dem med dubbla lager fiberduk på natten och det har gått vägen. Fast skulle det bli risk för frost, kommer jag att ta in dem, även om de största krukorna är bra tunga att släpa på.

016

 

På ängen, alltså den lilla del av gräsmattan jag inte klipper, blommar det nu. Och så har jag frilagt en liten bit och sått ängsblommsfrön, så kanske kan det bli ännu vackrare med tiden. Egentligen är jorden för bra för ängsblommor, men om jag låter bli att gödsla just där, hoppas jag att det ska bli bättre framöver.

018

 

019

 

020

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu