Hett i Heda

juli 4th, 2015

Idag var det dags för Heda gammeldags marknad, en mysig marknad fylld av mycket hantverk och inget tingel-tangel. På området finns gott om träd att söka skugga under, vilket inte var i vägen idag. Tyckte lite synd om vissa försäljare som hade sina stånd i solen.

Man vill skapa lite atmosfär av förra sekelskiftet genom att uppmana både försäljare och besökare att gärna klä sig efter dåtidens mode, vilket en och annan också gör.

014

 

039

 

Häst och vagn kan man också få åka.

006

 

En mer spektakulär farkost var varmluftsballongen. Det var häftigt att få komma så nära, jag har nog inte riktigt på allvar förstått förut hur stora de faktiskt är.

007

 

 

018

 

Här kan man se eldsflammorna. De var inte små, precis.

022

 

Tyvärr kom den inte högre än så här. Det varma vädret gjorde luften så turbulent att de inte kunde lyfta. Men det var ändå kul att få se.

036

 

 

Marknadsområdet ligger vackert runt Heda kyrka, där det också hölls en konsert med sång och gitarr. Skönt att få vila benen en stund, lyssna på fin musik – och svalka sig. Inte mycket slår en stenkyrka när det gäller det sista.

044

 

Blev det något handlat, då? Jo, lite grand. Ett par skärbrädor i olika trä. Den ljusa ska vara till kött och fisk, den mörkare till grönsaker, har jag tänkt. Och så en omrörare, som ligger an mot botten och når ända in till kanten.

047

 

 

På tal om något helt annat, så kom jag på något smart igår. Läste ett tips om att lägga huvudkudden i frysen när det är så här varmt, för att kunna sova bättre. Det fick mig att tänka att man så klart måste kunna använda vetevärmaren som vetekylare. Den fick bo i frysen i ett par timmar, och ni anar inte vad skönt det var att lägga den i fotändan av sängen. Det är verkligen ett hett (!) tips!

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu