Sticka och kikare

augusti 23rd, 2015

Jag var så klart tvungen att testa min nya rundsticka på direkten, så jag letade reda på lite restgarn till ett par ankelsockor.

Det kändes väldigt avigt först att sticka med så korta spetsar. Men jag har små händer och efter en halv socka började det kännas naturligt. Nu är den första sockan klar och jag är uppe i normal stickhastighet. Om garnet kommer att räcka är en annan historia.

007

 

Annars suger jag nätet rent på information om kikare just nu. Här bor jag granne med en av Nordeuropas främsta fågelsjöar och äger inte en vettig kikare. Nu i flyttningstider drar fåglarna fram i mängd och jag kan inte se dem ordentligt. Och så är det ju alla trädgårdsfåglar. I morse fick jag frukostsällskap av en rödhake som plaskade i fågelbadet så att det stod härliga till.

010

 

I går såg jag fyra stora rovfåglar rida på vindarna nästan rakt över mig och då kände jag att så här kan jag ju inte ha det. Hade jag haft en kikare hade jag, min okunnighet på fågelområdet till trots, kanske kunna lista ut vad det var. Så nu sitter jag här och läser om frontlinsdiameter, närgräns, utgångspupill och annat spännande, lite mer allmänbildad idag än jag var igår. Nu spörs det bara hur lång tid det ska ta innan jag bestämmer mig. Jag kan vara otroligt velig i sådan här lägen.

One Response to “Sticka och kikare”

  1. Cecilia skriver:

    ”Titta barn, en rovfågel!” Har jag sagt alltför många gånger, mina stora barn har inte upplevt att rovfåglarna var så kraftigt utrotningshotade som de var när jag var barn och blir inte särskilt imponerade…men den enda rovfågel jag kan identifiera är gladan för den harstjärt som en svala.
    Idag har jag sett två olika rovfåglar, en med vit mage och en lite mindre…
    Kul med en kikare, lycka till med köpet!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu