Squircle

september 3rd, 2015

Nu har jag satt igång med sockorna jag köpte garn till för lite sedan.

Mönstret heter Squircle (fyrkantig cirkel, med andra ord) och jag föll för det direkt. Jag gillar de kantiga ränderna som så småningom blir runda och den annorlunda konstruktionen med en smal hällapp som byggs på efter hand.

Jag började med en lite provstickning av själva hälen och det var bra. Mönstret säger att man ska sticka på två rundstickor och avråder från att försöka med strumpstickor eller magic loop. Men det skulle inneburit att jag måst köpa två nya strumpstickor för bara det här projektet och dessutom lära mig tekniken. Så jag provade med strumpstickor. Och visst, det går om man har tio stycken och står ut med en massa elände när alla spetsat trasslar in sig i varandra, stickningen och garnet. Det tålamodet hade jag inte riktigt, så jag testade med en lång rundsticka i stället och det går utmärkt. Nu är min variant på det inte en klassisk magic loop, utan en något annorlunda variant som jag kom på själv innan jag hört talas om tekniken, så hur det funkar med det ”riktiga” sättet vet jag inte.

Skaftet är stickat på min pyttiga rundsticka och den kommer jag att återvända till när jag kommit förbi själva hälen, eftersom det är mycket smidigare.

Mönstret är på engelska, men lätt att förstå och den lilla matematik som är inblandad är inte heller särskilt krånglig. Skönt för en matematisk analfabet som jag. Det enda abret hittills är att jag fick riva upp ett par varv för att jag läste fel. Ska försöka ha huvudet med mig lite bättre i fortsättningen.

002

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu