Lite om lök

september 9th, 2015

I dag har jag skördat en del av min lök. en omgång är redan bärgad och den ska jag behålla färsk. Det jag skördade idag har jag tänkt torka, men det får bli i morgon.

002

 

När jag skördade vitlöken, tog jag tillvara på blommorna, som jag trodde. Men när de öppnade sig, visade det sig att det inte alls var blommor utan där satt en massa smålökar. nu har jag lärt mig att de heter bulbiller. Dem kan man sätta på hösten, plocka upp på våren och torka, sätta dem på hösten igen och hålla på så några år, så får man vitlök. Så nu ser jag fram mot att om några år inte behöva köpa utsäde.

De flesta är väldigt små, ett par tre stycken är lite större och kommer att bli färdiga lite fortare.

003

 

004

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu