En liten enkel konstruktion

december 21st, 2015

Nu när det är så varmt och fuktigt, blir det väldigt mycket kondensvatten från värmepumpens utedel. Det bör inte få rinna ned intill husgrunden, för då kan det uppstå fuktskador. Så jag har en hink stående där. Problemet är att jag vissa dagar skulle behöva tömma den två gånger, för att den inte ska bli ryggknäckande full. Och missar jag att tömma den en dag, riskerar den att svämma över.

Så jag gjorde hål i en hink, satte dit ett rör och tätade med silikon. Funkar det som tänkt, kommer hinken att tömmas av sig självt en lagom bit bort från huset. I alla fall så länge det är plusgrader…

002

2 Responses to “En liten enkel konstruktion”

  1. Monica (syssling) skriver:

    Det gäller att vara påhittig och det är du ju onekligen. God Jul från Kalmarfolket.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu