Min egen privata skridskobana

januari 23rd, 2016

När jag var borta över jul, svämmade hinken som fångar upp kondensvattnet under värmepumpen över och frös fast. Följden blev så klart att vattnet rinner ned på marken runt omkring. Piassavakvasten frös också fast, men snöskyffeln som också stod där, klarade sig tack och lov. Kvastar har jag fler, så med den gör det inget.

002

 

Nu håller jag tummarna för att SMHI:s prognos är riktig. I så fall blir det plusgrader och regn i nästa vecka, vilket i alla fall ger mig en teoretisk chans att få loss hinken, så att jag kan sätta dit en ny. Det känns måttligt kul med så mycket vatten precis intill husgrunden.

2 Responses to “Min egen privata skridskobana”

  1. Cecilia skriver:

    Oj, det var en rejäl iskaka! Här låter det som att det smälter ute redan idag, det drippdroppar på fönsterblecken. Ett av mina höstpyssel vid stugan är attordna med att regnvattnet kommer en bit bort från grunden, där vill man inte ha onödig väta!

  2. Elisabet skriver:

    Nu blir det mildare, skönt då behöver vi inte oroa oss för att vatten och avlopp fryser.
    Ja, visst är det roligt med ord! Vet tyvärr inget om ordet luddor, har också letat på nätet utan resultat. Men jag ska höra mig för lite.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu