Tröja x 2

februari 26th, 2016

Nu är min tröja i Gästrike entrådiga ullgarn färdigstickad och ligger blockad.

CIMG1476

Som någon kanske minns så började jag sticka den i slätstickning, men insåg efter bara några decimeter att mina två härvor inte skulle räcka. Så jag repade upp och stickade slätstickning i stället. Samtidigt bytte jag från stickor nr 5 till nr 6. Sedan stickade jag. Och stickade. Och stickade. Och stickade… Inte förrän på de sista tio varven eller så, behövde jag ta till den andra härvan. Garnet köpte jag på rea, 40 kronor härvan, så det blev en billigt tröja.

Nu när det känns som om jag har börjat komma ur min stick-svacka, bestämde jag mig för att plocka fram bomullströjan jag började på i somras. Jag har bloggat om den här och här.

När jag kommit bara lite längre än i det andra inlägget började jag ana att jag nog gjort fel. Men jag kunde inte lista ut på vilket sätt. Då försvann lusten och sedan dess har den legat i ett hörn och skämts.

Men nu har jag alltså plockat fram den igen och börjar ana att jag kanske inte gjort fel, när allt kommer omkring. Så nu fortsätter jag att sticka som om inget hade hänt och hoppas på att allt är frid och fröjd.

One Response to “Tröja x 2”

  1. Cecilia skriver:

    Härligt! En färdig tröja, en på gång!
    Jag råkade hitta dotterns nästan färdiga tröja i en påse…det får nog bli den som blir nästa sak jag avslutar efter det jag håller på med nu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu