Hoppsan!

april 18th, 2016

Det var värst vad fort tiden gick, fjorton dagar utan ett enda inlägg. Det kanske är dags att ta sig i kragen.

Jag har hunnit en del sedan sist. Klippt en häck, till exempel, och gjort i ordning två av odlingslådorna. Och så har jag varit hemma hos föräldrarna, eftersom mamma fyllt år. När jag var där flög en rödhake sorgligt nog ihjäl sig mot en fönsterruta. Tråkigt, rödhaken är en favoritfågel. Men vi fick i alla fall chansen till några fina kort, när vi kommit på tanken att sätta den i äppelträdet.

CIMG1614

 

Sedan har pappa varit här för att hjälpa mig göra i ordning köket. Han målade taket…

CIMG1622

 

 

…jag tog mig an väggarna och målade de bruna fönsterfodren vita.

CIMG1627

 

Och så har vi satt en bit plastmatta under fönstren. Jag bytte ju element  i höstas, så det var hög tid att snygga till väggen. Diskmaskinen står i vinkel mot den väggen med följd att tapeten blir full av fläckar om jag är oförsiktig när jag sätter in disk. Lite kaffe kvar i botten på en kopp och väggen är brunprickig. Jag har målade vävtapeter som är hopplösa att torka rena, så något lätt avtorkbart ville jag ha där och detta fick bli lösningen.

Egentligen är förändringen inte så stor. Vitt tidigare, vitt nu. Men alla hål och fläckar är försvunna från tak och väggar och de vita fönsterfodren gör att det blir ännu ljusare i rummet. Det är så jag vill ha det – ljust, ljust, ljust Jag kan tycka att det är jättesnyggt med färgade väggar och designade tapeter, men jag vill inte ha det så i mitt eget hem.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu