Aj, aj, aj!

maj 20th, 2016

Igår rensade jag och grävde om i trädgårdslandet. Och sedan fick jag den dåliga idén att ”vända” på komposten.

Idag stapplar jag fram som en åldring, helt leabruten i hela kroppen. Jag hade tänkt fortsätta i trädgården och fredagsstäda dessutom. Men de planerna har jag fått göra om. Istället sitter jag fint och försiktigt på en stol och stickar lite.

Trots att jag inte är färdig med rosa tröjan, har jag börjat med den nya jag skrev om här. Jag blev så sugen.

Jag tänker på den som ”Danska tröjan”. Jag hade en gång en dansk arbetskamrat som kombinerade färger som försiktiga jag aldrig skulle ha kommit på tanken att blanda. Och när jag sedan stötte på den danska stickdesigner Vivian Höxbro, insåg jag att det kanske handlar lite om nationella särdrag. Titta här!

Till min egen förvåning  gillar jag faktiskt de här knasiga färgkombinationerna, det är bara det att jag känner mig lite främmande inför tanken att själv bära dem, Och orange har varit min absoluta hat-färg, sedan jag fick en kraftig överdos på 70-talet. Men när jag köpte det där reagarnet och fick välja bland de färger som fanns kvar, bestämde jag mig för att släppa alla hämningar.

CIMG1820

 

2 Responses to “Aj, aj, aj!”

  1. Cecilia skriver:

    Man blir ju så ivrig!
    Det kommer att bli en tröja att känna sig stark i, härliga färger!

  2. Anette skriver:

    Vilken härlig färgklick! Kommer att bli riktigt fint!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu