Kan man göra så här?

maj 21st, 2016

Idag var jag i skick att fortsätta med trädgårdslandet. Jag skulle vilja ha i kompostjord för att göra jorden mindre tung, men jag orkar inte gräva och vända. Därför lade jag den helt enkelt ovanpå landet, men först lade jag dit ett lager med avklippta nässlor och gröngödslingsväxter. Så brukar det ju inte se ut i välartade trädgårdsland. Men i naturen går det ju till så där; växter hamnar på marken och bryts ned efter hand. Så jag provar. Går det så går det.

Jag vände också på landet så att jag fick en längsgående gång, i stället för de två på tvären som jag hade förra året. Och så hittade jag en rejäl men lite sprucken bräda som jag la dit att gå på. Den får hålla så länge den håller.

CIMG1821

 

Jag sådde några persiljefrön, som jag lagt i blöt och glömt bort. Risken är väl att de inte mår så bra. Och så planterade jag en squash. Egentligen är det för tidigt, än är det för kallt på natten. Men jag hade fler plantor än jag har bruk för, så därför provar jag. Jag satte en genomskinlig plasthink över, som ett litet miniväxtus. Två stenar som distans mot marken så att det blir lite luftväxling. Och så fiberduk över hela härligheten.

CIMG1823

 

Resten av squashen får vänta på varmare nätter. Vad jag mer ska så här, har jag inte bestämt än. Jag måste titta igenom fröpåsarna och se vad jag har som kan passa.

One Response to “Kan man göra så här?”

  1. Cecilia skriver:

    Såg ett klipp på internet där de började med en rejält ogräsbevuxen ruta. Så trampade de ned växterna, lade ut potatisar ovanpå och sedan ett rejält lager halm. Det blev rena och fina potatisar! Och folk lägger ju gräsklipp på landen så det blir nog bra det du gör!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu