Matsmart

juli 13th, 2016

För ett tag sedan hörde jag talas om en webb-butik med det passande namnet Matsmart. Deras affärsidé är att köpa upp överlager, varor med kort eller passerat bäst-före-datum, utgående sortiment, varor som fått ny förpackning och liknande, som därför annars skulle slängas. Sedan säljer de detta till rejält låga priser. Jag tycker idén är suverän. Det är ju faktiskt en win-win-win-win- situation. Handlare och grossister får ut en slant, i stället för att betala för att bli av med det (sophantering kostar), det är en miljövinst, företaget skapar arbetstillfällen och jag sparar pengar.

Sortimentet skiftar dag från dag och tidigare när jag tittat in har de inte haft så mycket som jag varit intresserad av. Men i förra veckan gjorde jag en beställning och igår hämtade jag paketet.

CIMG2165

 

Jag betalade 480 inklusive porto för allt det här. Till ordinarie butikspris hade jag fått ge drygt det dubbla. Det låter nästan för bra för att vara sant, jag började fundera på om de anger för höga normalpriser. Därför kollade jag upp priserna på en del av de varor jag var intresserad av och det stämde bra med vad de påstod. Paketet kom snabbt, det tog bara två arbetsdagar efter att jag lade beställningen. Allt var med, ordentligt packat i papper. Ingen plast här, inte! Det är inte sista gången jag handlar där, det kan jag säga.

CIMG2173

 

 

3 Responses to “Matsmart”

  1. Laila skriver:

    Tack för tipset!

  2. Anette skriver:

    Tackar även jag för tipset! Det är verkligen sorgligt hur mycket som slängs som det verkligen inte är det minsta fel på. Vilket resursslöseri!

  3. Cecilia skriver:

    Jag har hört talas om dem men aldrig testat, kanske dags nu då! Bra att du skriver om det!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu