Inget ont som inte har något gott med sig

oktober 26th, 2016

Jag har haft migrän i två och ett halvt dygn, så där. Det är inte roligt, men i det här fallet hjälpte det mig att lösa en språkfråga som jag skrev om här.

När migränen slår till, brukar jag höra på gamla radioprogram. Inte för att lyssna så aktivt, utan mera för att ha lite mänskliga röster i bakgrunden när jag glider in i och ut ur sömnen. Den här gången blev det gamla avsnitt av ”Språket”. Och plötsligt hörde jag hur de pratade om orden läddor, låddor och laddor som ord för skodon och att det egentligen helt enkelt är ordet låda. Låda för fötterna – det är väl ett bra ord när man tänker på det. Och nog låter det väl rimligt att tänka sig att luddor är ytterligare en variant av samma ord?

 

2 Responses to “Inget ont som inte har något gott med sig”

  1. Cecilia skriver:

    Så jobbigt med migrän! Hoppas det dröjer länge till nästa attack!

  2. Anette skriver:

    Nu har du förhoppningsvis hämtat dig från migränen. Jag tycker huvudvärk är olidlig, men känner ser dum i huvudet. Kan bara tänka mig att migrän måste vara ännu hemskare. Jag köpte ett par nya lådor till fötterna förra helgen :-) .

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu