Den som väntar på något gott…

november 5th, 2016

Jag har aldrig skaffat några lite finare dricksglas. Vin dricker jag inte, så utpräglade vinglas har inte känts som ett alternativ. Jag har några gamla Ikea-glas på fot som kändes okej när jag var tjugo, men det är ju ett tag sedan nu. ;-) Och så har jag ett halvdussin som är okej i sig, men lite för små för att passa bra till mina fintallrikar. Har tänkt då och då under årens lopp att det vore kul med nya glas, men inte lagt någon möda på det.

Men, men, den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Härom dagen fick jag se en bild på glas från Iittala, som jag tyckte verkade vara något för mig. Jag skickade efter ett par för att få se dem i verkligheten och idag har jag invigt dem.

De är designade som all round-glas, inte bara för drycker utan också för desserter. Så det ena fylldes med godsaker, det andra drack jag ur.

CIMG2791

 

Jag gillar dem. Sköna att hålla i, lite större än de jag har, vilket passar min finservis bra. Och… taadaam! – de är stapelbara!

CIMG2794

 

Det får nog bli att jag investerar i ett gäng, gör mig av med de där andra glasen och sedan kanske jag till och med ska kunna organisera innehållet i mina köksskåp lite bättre.

 

 

3 Responses to “Den som väntar på något gott…”

  1. Fale Artut skriver:

    Man skall absolut satsa på att ha sånt man gillar och sånt som är brukbart, så lyckat med din fina fyllning också!

  2. Cecilia skriver:

    Stapelbara var nästan det bästa! Men fin och generös form är härligt så att man slipper få glaskanten på näsan. Det du fyllt glaset ed ser smaskens ut!

  3. Anette skriver:

    Innehållet såg väldigt smarrigt ut och glasen var otroligt fina!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu