Irriterad

november 9th, 2016

I massor med år har jag använt Zendium classic tandkräm, den är både bra och miljömärkt. Därför blev jag högst irriterad när jag köpte en ny tub på nätet och upptäckte när jag fick hem den att tuben numera ligger i en pappkartong. Och jag undrar hur de egentligen tänker, när det gör den förändringen i en tid då fler och fler försöker minska på resursslöseriet. Har de anställt en ny produktutvecklare som legat i dvala sedan 80-talet och gett honom eller henne fria händer?

CIMG2797

 

Nu har jag mejlat till dem och i vänliga men tydliga ordalag talat om vad jag tycker om saken och påpekat att det finns andra tandkrämsmärken. Det ska bli spännande att se om jag får något svar.

6 Responses to “Irriterad”

 1. Fale Artut skriver:

  Ja, men visst blir man brydd? Skulle vi inte försöka skapa mindre förpackningar, och inte fler? Hur svårt kan det vara?

 2. Cecilia skriver:

  Gah! Bra att du skrev. Vi behöver även bättre förpackningar, sådana som går att tömma helt! Runda flaskor rymmer mer än platta per gram plast. Och inga onödiga kartonger, tack!

  • KataM skriver:

   Det där med runda flaskor har jag faktiskt inte tänkt på, men det är klart att det är så. En annan sak man kan fråga sig är om man inte skulle kunna ha tunnare väggar i många flaskor.
   Ibland får jag lust att bara sätta mig och tok-skriva till företag om sådana här saker. Om många gjorde det, kanske det skulle bli en förändring.

 3. gunvor skriver:

  Du har så rätt i att kartonger tycks oss vara onödiga. Men som försvar från fabrikanter har jag läst att det skyddar tuberna från att bli bucklade och liknande vid transporter och handhavande i butikerna etc. Ska bli spännande att se vad du får för svar.

 4. Fale Artut skriver:

  Angående risken för bucklor……Skulle inte tro att det är ett hållbart argument om man tittar hur förpackningarna är förpackade, det är liksom förpackning på förpackning så att allt är orörligt under transport. Man kan kika på pålägg till exempel, de tuberna ligger ju inte i kartong och inte är de buckliga, fast de är av metall. Nä, jag tror att Tanterna får göra en insats och skriva mera, Många svarar faktiskt, som Göteborgs Kex till exempel! De gör deg själva och skall från årsskiften frångå palmolja i alla sina produkter.

 5. Anette skriver:

  Ja hua så otroligt onödigt mycket är! Det måste ju finnas möjlighet att minska på förpackningar i väldigt många fall! Ha en fin fortsättning på helgen.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu