Nattlinne

november 28th, 2016

Jag köpte flanell till ett nattlinne i somras och nu kan det väl vara dags att börja sy.

Jag använder ett mönster ur Kerstin Lokrantz bok Nya enkla kläder för barn och vuxna. Efter mycket letande både på nätet och i böcker, var det där jag till sist fanns just den modell jag hade tänkt mig.

Jag har inte sytt efter något av hennes mönster förut, men varit väldigt sugen. Jag gillar idén med raka, enkla bitar enligt gammal modell. Man får en bild, en enkel sömnadsbeskrivning och en skiss på mönsterdelarna, som man sedan får rita ut själv.

CIMG2829

 

CIMG2826

Själv kommer jag att skippa alla dekorationerna och i stället för snedslån runt halsen, kommer jag att sy en infodring.

Nu är allt på plats på tyget och jag ska snart klippa till. Måste bara vila knäna en stund först. Det är inte alls lika lätt att krypa omkring på golvet nu som för tjugo år sedan. Fattar inte varför… ;-)

CIMG2824

Det ska bli spännande att se hur det blir. Om jag blir nöjd, ska jag nog försöka få tag på boken. Den är utgången på förlaget för länge sedan men verkar inte så svår att få tag på begagnad.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu