Äntligen!

maj 13th, 2017

Även om morgonens solsken gick över i mulet med regnstänk, har det varit skapligt varmt hela dagen och i natt ska temperaturen inte sjunka under sex grader, om man får tro SMHI. Så nu har jag börjat plantera tomatplantorna i sina slutgiltiga kärl, och några av dem ska få bo i växthuset i natt.

Här är busktomaterna. De andra har växt sig större och rankigare än jag egentligen gillar, men jag planterar dem djup, så ska det nog bli bra.

CIMG3453

 

I en av mina runda småbäddar fyll med sand, har jag planterat mizunakål och sallat som jag förodlat. Det är ett litet experiment, har bara provat att så i sand förut, men att plantera borde väl också gå. Kål brukar vara näringskrävande, så när jag hade tagit bilden, täckte jag med gräsklipp och nässlor och hoppas att det ska bli bra.

CIMG3456

Jordgubbslandet täckte jag ju med plast för ett tag sedan och nu har de första blommorna dykt upp. Nu hoppas jag bara att humlor och bin ska komma igen, så att jag kan få dem pollinerade. I de senaste veckornas kyla har insekterna lyst med sin frånvaro.

CIMG3457

De två övervintrade tomatplantorna har också fått ta plats i växthuset och den första tomaten har börjat rodna så smått.

CIMG3454

 

 

2 Responses to “Äntligen!”

  1. Cecilia skriver:

    Nu startar det på allvar, härligt! Vi har också äntligen en liten köksträdgård! Inga plantor framdrivna inne pga renovering men potatis, jordärtskockor, morötter, rödbetor, palsternakor, rabarber, krusbär,svarta vinbär och äpplen. Känns bra även om det inte är stora land av något utom potatisen!

  2. Anette skriver:

    Det är så roligt att följa dig! Du är ju några veckor före oss, men vi tar igen det i höst :-) .

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu