Sånt som växer

maj 10th, 2017

Rädisorna har kommit en bit. När jag tittade till dem igår, var hjärtbladen stora, men jorden torr. Hoppas att de inte tagit skada av min bevattningsmiss.

CIMG3445

 

När jag gjorde i ordning odlingsbäddarna tidigare i våras, växte det massor med små penséer i en av dem. Antagligen hade jag lagt dit kompostjord i höstas, där det kom med frökapslar. Jag flyttade plantorna till en av terrassurnorna. Med tiden tittade också en tulpan och vad jag tror är brudslöja från förra året upp. Vackert och gratis – det är så bra det kan bli.

CIMG3450

Jag har odlat egna penséer förr, men då har jag sått frön på vårvintern och de tar lång tid på sig att utvecklas. Nu ska jag ta och skriva in i min trädgårdskalender, på sidan för kom-i-håg inför hösten, att jag ska så penséer. Jag har köpta också, och ska tänka på att ta fröer och sortera dem efter färg. Allt man kan ta ur egen fatabur i stället för att köpa är bra, tycker jag. :-)

2 Responses to “Sånt som växer”

  1. Cecilia skriver:

    Fyndat är roligt! Väldigt söta och fullständigt miljövänliga!

  2. Anette skriver:

    Gratis ÄR gott! Och är det dessutom vackert så är det som ett Kinderägg! Ha en fin helg.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu