Bevattning

maj 20th, 2017

Jag har en terrassvägg i söderläge med ett rätt ordentligt takutsprång, Där står en massa växter, både blommor och värmekrävande grönsaker som tomater. Sol och värme får de i överflödigt mått, men de torkar också ut väldigt snabbt och inte en droppe når dem när det regnar.

Så nu har jag köpt ett enkelt droppbevattningssystem som jag hoppas ska fungera. Det består av en kraftig plastsäck som man hänger upp. Längst upp finns en skåra, så att man enkelt kan fylla på. Till den ansluter man en slang, där man på valfritt avstånd fäster ventiler  som vattnet kan rinna ut ur. Man kan ställa in hur snabbt man vill vattnet ska rinna. Jag börjar med någon droppe i sekunden, så får vi se om det är lagom.

CIMG3462

 

CIMG3463

One Response to “Bevattning”

  1. Cecilia skriver:

    Det där var ju fiffigt! Skulle väl funka för krukväxter om man reser bort, också. Dessutom slipper dina tomater få en plötslig slurk kallt vatten som det lätt kan bli annars, om man vattnar med slangen.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu