Ängen in spe

maj 24th, 2017

Jag har ju en dröm om att få lite äng på tomten, men den näringsrika lerjorden ställer till det. Ängsblommor vill ha det mera magert.

Men nu har jag tagit ett tips på hur man kan dra näring ur jorden ad notam, nämligen att sätta potatis. Så jag har gjort i ordning en potatisruta. På ena  halvan har jag tagit bort grässvålen och grävt ned potatisen. På den andra följde jag ett tips för latmaskar, nämligen att bara lägga dit potatisen och sedan lägga över jord och kompost.

CIMG3483

 

Så här stor har min kålrabbi blivit. Det är den kålsort jag satte ut först och i år verkar den totalt oangripen av sniglar. Det är väl det enda positiva med den torra våren; sniglarna trivs inte något vidare.

CIMG3469

Ärtor är också utplanterade, men de är små och inte så mycket att fota än. Och så värmer jag vatten och slår ut i skarvarna mellan trädgårdsplattorna, som jag berättade om här. Jag använder fortfarande äggvattnet på morgonen, men det räcker inte riktigt till, så nu tar jag ett ordentligt tag och värmer vatten specifikt för ogräsrensningsändamål.

2 Responses to “Ängen in spe”

  1. Cecilia skriver:

    Då jobbar vi på med varsin äng! Min har tillräckligt mager jord, men kanske också för sur? För din del blir det ju bra att få potatis också!

  2. Anette skriver:

    Å en blomsteräng! Så vackert det kommer att bli. Det blir spännande att se på vilken halva du får mest potatis. Man läser ju mycket om täckodling men jag har aldrig provat.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu