Oplanerat kålland

maj 25th, 2017

När jag sådde grönkål och kålrot för förodling, grodde det väääldigt dåligt. Fröna var utgångna för flera år sedan, så det var väl inte så konstigt. Många fröer klarar sig långt efter utgångsdatum, men jag tänkte att kålväxter kanske inte hör till dem.

Nåja, bättre brödlös än rådlös tänkte jag och bredsådde samtliga kvarvarande fröer i plasttråg. Det var många frön, så även om grobarheten var låg, borde jag få tillräckligt många plantor för att bli nöjd.

Ack ja! Fråga mig inte vad som hände, men jag tror att varenda frö grodde.

CIMG3485

 

Inte en chans att få plats med alla de plantorna i en odlingskrage. Kålkragen är ju faktiskt redan full. Men trädgårdslandet hade jag inga egentliga planer för, förutom en rad med borlottobönor som redan finns på plats. Jag planterade dit mina små kålplantor så tätt jag vågade, men ändå har jag merparten kvar. Dem kommer jag nog helt enkelt att få kasta, men jag sparar dem ett tag som reserver ifall några av de andra plantorna dör.

Tyvärr har jag inte möjlighet att täcka dem som skydd för skadedjur, men det är i alla fall värt ett försök.

2 Responses to “Oplanerat kålland”

  1. Cecilia skriver:

    Lurigt med fröer! Roligt när det växer och kål i alla former är ju bra mat. Jag äter för lite kål! :-)

  2. Anette skriver:

    Ja jösses så mycket kål du kan få :-) . Här sitter vi med envisa 6-7 grader på dagarna och regn. Vi kommer nog inte att få något i landen förrän midsommar känns det som. Jag har i alla fall flyttat ut det mesta av mina förgrodda plantor i sommarstugan. Eftersom den är bra mycket svalare tänker jag att det kanske blir som typ avhärdning på samma gång.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu