Syster Yster och loppis

juli 27th, 2017

Syster Yster har varit hos mig ett par dagar och som seden bjuder har vi besök några av traktens loppisar/second hand-butiker.

Förra året gjorde jag riktiga storfynd. I år handlade jag betydligt mindre, men är väldigt nöjd ändå. Syftet är ju inte att shoppa loss, utan att hitta sådant jag faktiskt behöver. Och så att ha trevligt, så klart. :-)

Några småprylar till köket blev det, en bra stekspade till exempel. Men de bästa köpen är en pall och tre vaser.

Pallen är en lite högre, nätt och hopfällbar. Det känns nästan för bra för att vara sant att den stod där och ropade på mig, för jag har inte haft något riktigt bra att sitta på när jag övar gitarr och här är den perfekta lösningen för bara sjuttiofem kronor.

CIMG3774

 

CIMG3773

 

Vaserna är också lösningen på ett praktiskt problem. Jag har en fruktansvärd mängd bambupinnar och blompinnar för att stödja mina växer med och jag har inte haft någon riktigt bra förvaring för dem. Jag har använt stadiga papprör att sätta dem i, men de har varit lite instabila, trots att jag tejpat ihop dem. Men vaserna är tunga och kommer att stå stadigt. I den högra vasen satte jag ned ett av rören, för att hålla ihop pinnarna som står där och hindra dem från att falla ut åt sidorna. Det kommer inte att vara ett problem på vintern när vaserna blir fulla, men så här på sommaren behövs det.

CIMG3776

 

Fast allra bäst var inte det jag köpte, utan det jag gjorde mig av med. För vi passade på att ta med alla utrensade böcker och några lådor med annat smått och gott som jag rensade ut i vintras, och lämnade kvar på ett av loppisarna vi var på. Jätteskönt att få det gjort!

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu