Testar ny infrysningsmetod

juli 28th, 2017

I dag har jag skördat spenat och provar en ny infrysningsmetod.

Jag förvällde bladen hela, kylde dem i kallt vatten, tog upp bladen och kramade ur dem lite lätt. Sedan mixade jag dem och la dem i lagom högar på en plåt med bakmattan på. Sedan ställde jag dem i frysen.

Som ni ser rinner vattnet ut och bildar pölar. Dem tänker jag bryta loss när det har frusit, så är jag av med det.

Nu kommer jag att ha lösfrysta kluttar med spenat som kan ligga i en och samma bytta. Det kommer att spara massor med plats mot min tidigare metod med halvfulla kesoburkar. Ibland vill jag bara ha lite spenat och då kan jag ju inte ha en hel burk full.

CIMG3779

2 Responses to “Testar ny infrysningsmetod”

  1. Anette skriver:

    Vilken smart metod!

  2. gunvor skriver:

    Klok som en o.s.v.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu