Blockning pågår

januari 25th, 2012

Sedan jag började skolan har mina privata projekt mest gått på sparlåga. Men nu är min andra Citron klar, efter sisådär fyra månader. Garnet är mitt första försök att spinna riktigt tunt. Det blev ett entrådigt garn med nästan 800 m/hg. Lite ojämnt och med för mycket twist på sina ställen, men riktigt bra att sticka med.  Den röd/blå färgen blev jag väldigt nöjd med. Ull: cheviot köpt hos Spinspiration.

Jag gjorde den lite större än i originalmönstret. Nederkanten ville rulla sig, så jag virkade på en smal kant med garnet som blev över. Jag hoppas att det gör susen.

Nu har jag ägnat en bra stund att nåla kanterna tätt, tätt. Under tiden har jag lyssnat på Trollstigen med Vilde. Folkmusik. Tradition och förnyelse i skön förening. Nykelharpa, klarinett och gitarr. En riktig gladskiva.

Citron

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu