Höstplantering

augusti 30th, 2013

Idag har jag gjort om min värsta ”sorgrabatt”.

Där växte löjtnantshjärtan och riddarsporrar som var vackra den korta tid de blommade. Men annars var de mest stora och fula, bredde ut sig så att det inte gick att använda gången intill och förkrympte de stackars pioner och astilbe som också växte i där.

Jag klippte ned rubbet igår och resultatet var ingen rolig syn.

 

001

 

Men jag hade en plan!

Idag åkte jag och köpte alunrot av olika slag. Två plantor av en annorlunda kärleksört med pinnlika blad som ska ge gula blommor blev det också.

Sedan grävde jag upp allt i landet. Pionerna och astilben planterade jag på annat ställe. Löjtnanthjärtana och riddarsporrarna har jag placerat tillfälligt i hinkar och komposten, för dem vill pappa ha. Tulpanlökarna fick också komma upp och dem började jag med att sätta i bakkant på rabatten. framför satte jag alunroten, och i ena kanten kärleksörten.

 

003

 

004

 

Nu hoppas jag att de ska trivas och med tiden breda ut sig.

Jag fick en hel del tulpanlökar över och dem har jag petat ned på några olika ställen. Vi får väl se om det tar sig. Vissa av dem var verkligen ytte-pytte små och några skadade jag nog när jag grävde upp dem.

Jag tycker nog att jag gjort ett gott dagsverke, så nu tar jag kväll med en bra film eller något.

2 Responses to “Höstplantering”

  1. Karin Möller Olsson skriver:

    Så fint det blev. Ser fram emot att se det nästa helg.

  2. Cecilia skriver:

    En sådan förändring, fantastiskt fint!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu