Loppisfynd

juli 1st, 2015

I går tog jag mig en tur till Skänninge och Mjölby, för att besöka några second hand-butiker  och en tygaffär. Är så sugen på att sy en tunn sommarkjol i något annat än linne, som annars är mitt favoritmaterial.

Med tyget gick det inte så bra, jag ville ha ett enfärgat eller svagt mönstrat vävt viskostyg och det hittade jag inget. Däremot ett reatyg i en ullblandning som får bli en kjol framåt vintern. Hundra kronor för drygt två meter tyckte jag var helt okej.

014

 

Fyra second hand-butiker var jag inne i och hittade en hel del smått och gott. Ytterligare ett vinterkjolstyg blev det. Svårt att motstå när det bara gick på en tjuga.

011

 

 

Så blev det ett gäng filmer, bland annat en Kommissarie Montalbano. Så nu kan jag får njuta av lite italienska – världens vackraste språk. (Jag har aldrig riktigt förstått vurmen för franska språket, om jag ska vara ärlig. ;- )

008

 

Ett par glas, ett knyppelmönster, några rostfria gratängformar, ett skjutmått och en stor glasburk med tanke på ytterligare solfärgning blev det också. Och så en Höganäskruka med patentlock. Någon sådan har jag aldrig sett förut. Efter en del googlande lyckades jag hitta ett exempel på nätet, fast det var en rak modell. Gummiringen är borta, men förhoppningsvis kan jag hitta en ny. I så fall blir den ypperlig att förvara torkade grönsaker i.

006

One Response to “Loppisfynd”

  1. Cecilia skriver:

    Helt klart en lyckad utflykt även om du inte hittade precis det du tänkt. Men så är det ju med loppis!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu