Sommar till sist

juli 1st, 2015

Första juli och till sist kom den där riktigt härliga varma sommaren. Och den verkar hålla i sig.

På förmiddagen skördade jag broccoli och dill för infrysning.

018

 

Sedan blev det lite för varmt för arbete, så jag satt mest i skuggan av päronträdet på lilla terrassen och lyssnade på talbok och stickade. Jag blev klar med den röda sjalen i handspunnet merino som jag påbörjade för ett år sedan och började på ett par sockor.

041

 

Och så njöt jag av utsikten över odlingarna och min lilla äng. Förra året hade jag vallmo där, men den syns inte till i år. Lite synd, men det är fint ändå.

028

 

I päronträdet har jag en fågelholk som beboddes av talgoxar i våras. Sedan försvann de bara, men i stället flyttade herr och fru Svartvit flugsnappare in. Jättekul, för några sådana har jag överhuvud taget inte sett till här. De var påtagligt störda av min närvaro, satt där i lövverket med insekter i näbbarnaoch vågade inte flyga in i holken. Så då och då gick jag därifrån för att ge dem chansen att mata ungarna.

030

 

 

033

One Response to “Sommar till sist”

  1. Cecilia skriver:

    En härlig sommardag! Tror att min fågelholk använts på samma sätt men den sitter så långt bort och de är ju snabba, både in och u!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu