Liten solfärgningsrapport

juli 7th, 2015

Det ser tyvärr inte ut som om tomatbladen ger så mycket färg. Jag hade ju hoppats på samma gula färg som man får på händerna när man tar i dem. Jag ska låta burken stå lite mer än en månad med tanke på att de första veckorna var så solfattiga. Men jag tror egentligen inte på det. Planen just nu är att använda samma härva garn för att testa fläderbär när de blir mogna, om nu inget radikalt händer de närmsta veckorna.

014

 

Men jag leker lite med en annan växt också. Den heter bärmålla och jag försökte odla den redan förra året, men utan större framgång. I år gick det bättre och jag har rätt många plantor. Den är ätlig, men smakar inte så mycket, vilket jag visste om. Men den är så dekorativ att jag ville ha den i kryddlandet bara för det.

012

 

När jag nu ändå ville smaka på ett bär, blev jag alldeles röd om fingrarna och tänkte genast på solfärgning. Jag plockade fram en gammal kaviarburk och en pytteliten garnhärva som jag spann på en sommarkurs på Bäckedals folkhögskola för flera år sedan. Och där ser resultatet bättre ut.

015

 

Jag ska stoppa i ytterligare bär när fler har mognat. Om resultatet blir snyggt och härdigt – vilket så klart är långt ifrån säkert – vore det roligt att odla lite rejält med bärmålla nästa år just som färgningsväxt.

One Response to “Liten solfärgningsrapport”

  1. Cecilia skriver:

    Spännande! Det där verkar som färgning som jag kunde ägna mig åt. Hoppas det tar sig med tomatbladen.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu