Grönt

december 17th, 2015

Som jag skrev om här, odlar jag lite mer inomhus i år. Resultatet är omväxlande.

Basilikan i köket frodas.

006

Det samma gäller rucolan och persilja i balkonglådan. Gräslöken däremot blev det inget av, jag kanske fick med för få rötter. Vintersallad och vårgyllen har det inte heller blivit något av. Jag tror att jag kanske slarvade lite med vattningen där i början. Får nog så en ny omgång och vara lite mer noggrann.

002

 

003

Tomaten lever och får lite nya skott. Den har gett ett fåtal små frukter, men sedan har den inte orkat frambringa fler blommor. Men nu har jag fått växtbelysning på plats och är spänd på om det ska hjälpa.

004

Det flesta kapkrusbärstopparna jag petade ned i jord har dött. När jag drog upp de vissna resterna kunde jag konstatera att de inte utvecklat några rötter. Men fem av dem lever och växer. Det är väl tveksamt om de kommer att ge frukt, trots tilläggsbelysning, men jag hoppas att de klarar sig tills det går att plantera ut dem i sommar.

One Response to “Grönt”

  1. Anette skriver:

    Jag läste nyss om att man kan odla massor av sallad m.m. inne på vintern och det bevisar du ju verkligen!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu