Jag syr och det går väl sådär

december 18th, 2015

Kjolen jag klippte till för en månad sedan har blivit liggande, dels på grund av brist på lust dels på grund av avsaknad av spänsband. Men nu har mamma skickat mig ett sådant och viljan att bli klar till jul väckte liv i lusten. Så igår och idag har jag sytt.

Men nog är det märkligt hur svårt det är att göra rätt ibland! Trots noggranna mätningar både kring midja och på en välsittande kjol, lyckades jag göra linningen för kort. Ändarna möts med viss överlappning, men inte tillräckligt för att få dit knapp och knapphål. Så det fick bli en tryckknapp istället. Jag har redan konstaterat att det funkar bra – om jag inte nyser. Men eftersom jag alltid har tröjan över kjolen så spelar det ingen roll, för ingen mer än jag märker om knappen går upp.

002

Nu är det bara fållningen kvar, men jag tror att det får vänta till i morgon.

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu