Jubileumsdag

september 8th, 2016

Idag är det 50 år sedan det första avsnittet av Star Trek sändes i USA, fick jag veta för en stund sedan. Jag är en ivrig, om än inte direkt nördig, Sci-fi-fan sedan tioårsåldern, så det känns lite högtidligt på något sätt :-) I Sverige sändes inte originalserien förrän 1977, har jag googlat mig till. Då var jag i högstadieåldern och satt klistrad framför TV:n varje avsnitt. Fast då hade jag så klart redan suttit lika klistrad framför Månbas Alpha några år tidigare. Och innan dess hade jag plöjt ett antal böcker. Minns också att jag påbörjade en egen berättelse starkt influerad av Heinleins Rymdkadetten. Undrar just om den finns kvar i gömmorna någonstans. Skulle vara kul (och antagligen lite pinsamt) att läsa.

Jag firade med att brygga lite kaffe i min nya kaffekanna, inköpt på Tradera. Den rymmer två-tre koppar och är hur söt som helst.

CIMG2616

 

Blev till min egen förvåning medlem på Tradera för en dryg vecka sedan, när jag såg att där fanns en tvåändsstickningsbok som jag gärna ville ha. Den budgivningen förlorade jag, det var bara två minuter kvar så jag hann inte riktigt med, med registrering och allt. Men det här var ju en fin tröst och boken dyker förhoppningsvis upp igen.

Tror att jag ska fortsätta firandet med att se ett avsnitt eller två av Star Trek Voyager. Jag har alla säsongerna på DVD, så jag kanske är ytte-pytte-nördig i alla fall. Men jag har aldrig ens funderat på att lära mig tala klingonska, så någon allvarlig fara är det nog inte med mig. ;-)

Live long and prosper!

2 Responses to “Jubileumsdag”

  1. Laila skriver:

    Mycket söt kanna.
    Vad var det för bok om tvåändsstickning du var intresserad av? Har en bok i hyllan i ämnet som nog aldrig kommer till användning… Minns dock inte vad den heter just nu.

  2. Anette skriver:

    Star Trek och annan sci-fi har jag aldrig fallit för, men jag förstår att det är enormt många som gjort det, och det låter nog som om du är lite nördig i alla fall :-) . Vilken söt kaffekanna!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu