Jag är väl lite dum…

september 3rd, 2016

…men jag förstår inte det där med all skräppost som dimper ned i bloggens kommentatorsfält. Det är inget problem, för den hamnar så snällt i skräppostlådan, men jag begriper det inte.

Just nu blir jag överöst av horder med  kommentarer på japanska (tror jag). Antagligen reklam, för här och där står namnen på kända märken på skor och kläder med latinska bokstäver.

Men vad är vitsen med att skicka reklam på japanska till en bloggare i Sverige? Om man nu vill försöka ragga kunder, finns det då ingen möjlighet att rikta reklamen mot datorer i länder där i alla fall en skaplig andel av befolkningen förstår språket man skriver på.? Jag kan ju se varifrån mina läsare kommer, om de inte valt att dölja sin IP-adress. Kunde inte spammarna utnyttja det på något sätt, lägga in ett filter som gör att mejlen bara går till datorer i vissa länder? Inte för att det egentligen stör mig, som sagt. Men jag begriper det inte…

(Mina tankar om den andra sortens skräppost, den som faktiskt liknar äkta kommentarer vid ett snabbt påseende, har jag skrivit om här :-))

2 Responses to “Jag är väl lite dum…”

  1. Cecilia skriver:

    Visst är det konstigt? Sedan kan jag tycka att reklam…ja, det är ju tjatigt och ibland obehagligt mendär finns ju ett syfte. När folk tex kapar epost bara för att det går eller för att det är kul att ställa till det för andra så blir man ju väldigt trött…

  2. Anette skriver:

    Håller helt med! Nu har jag äntligen läst ikapp dina inlägg efter en hektisk vecka. Alltid lika mysigt att följa dina skördar och vilka fina garner! Så sorgligt när en fin garnaffär försvinner!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu