Utomlands hemmavid

september 11th, 2016

Igår tillbringade jag stora delar av dagen på Vadstena konstrunda som har underrubriken ”Sveriges gångbaraste konstrunda”. Alla konstnärerna, runt sextio stycken, finns nämligen samlade på bekvämt gångavstånd i centrala Vadstena.

Solen sken från en klarblå himmel och det var drygt 20 grader varmt. Stora mängder sommarklädda människor strövade omkring mellan utställningarna, satt på uteserveringar och tog vilopauser på någon bänk på sta’n eller vid Vätterns vatten. Det kändes som att vara nere på kontinenten någonstans.

Nu är jag ju lite konstig på det sättet att jag helst inte vill se verkligheten genom kameralinsen vid sådana här tillfällen. Jag hade inte ens kameran med mig och mobilen är som jag nämnt tidigare en ytterst osmart sak som inte kan så mycket mer än att ringa och skicka sms. Så ni får helt enkelt använda fantasin och föreställa er hur det såg ut.

En kul sak med den här rundan är att man kommer in i en del privata innergårdar och vackra trapphus som man aldrig får se annars. Några utställningar är till och med inne i folks privata bostäder och på ett ställe kom man så högt upp att man fick titta ned över alla takåsarna. Det är absolut en konstrunda värd att besöka.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu