Tvåändsstickning

september 30th, 2016

Efter helgen på Hunnevad Hantverk och mina försök med tvåändsstickning i augusti, anmälde jag mig till en kurs på samma ställe. Det är fem lördagar 10 – 15 under hösten och det kändes väldigt lagom. Första gången var i lördags och jag bestämde mig för att sticka ett par fingervantar. Jag köpte två härvor av Ölands Ullcentrums tvåtrådiga garn i färger som passar min stickade tröja.

För ovanlighetens skull ska jag parallell-sticka. Egentligen tycker jag bäst om att göra färdigt den första delen av ett par innan jag börjar med nästa. Men enligt dem som vet är det lätt att ändra stickfastheten under arbetets gång när man tvåändsstickar, så av det skälet kan det nog vara bra att göra så här.

Jag har bara hunnit en liten, liten bit och jag vet inte om jag tänker göra mer innan nästa kurshelg. Det känns som om jag kanske borde ha tillgång till en lärare, ifall något krånglar till sig.

CIMG2657

 

 

CIMG2661

2 Responses to “Tvåändsstickning”

  1. Anette skriver:

    Vad spännande det ska bli att följa det här!

  2. Cecilia skriver:

    Roligt att faktiskt gå på kurs! Du har valt fina färger!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu