Danska tröjan

september 29th, 2016

Någon som minns Danska tröjan? Tror inte att jag rört den på sådär tre månader. När jag skulle börja på ärmarna var jag tvungen att tänka till och det var jag lite för trött för. Det blev fel, jag fick repa upp och sedan hade jag ingen lust med ett nytt försök.

Men i förra veckan tog jag tag i det och när jag väl fått till det med mönstret där i början på ärmarna gick det väldigt kvickt att få dem klara. Och då var det dags att tänka igen, för nu var det dags för halsen.

På en tröja med ok blir fram-och bakstycket lika högt i halsen, men jag vill gärna ha den lite högre bak.  Så nu bestämde jag mig för att se om jag kunde få till just det med hjälp av kortvarv. Jag hittade en princip-beskrivning i en bok jag hade. Första försöket blev inte som jag ville, men på andra försöket blev det helt acceptabelt. Nästa gång ska jag göra det lite annorlunda, men det här duger gott och är absolut en förbättring. Det är så skönt när det blir lite varmare i nacken.

Den gula tråden på bilden är en livlina i det sista varvet innan jag började med kortvarv och den gör att det syns väl att tröjan blir högre i nacken.

CIMG2688

 

Nu är det bara nederdelen på kroppen kvar och där ska det inte bli några problem. Det enda frågetecknet är om den blå färgen kommer att räcka, eller om jag måste blanda in lite andra färge längst ned.

2 Responses to “Danska tröjan”

  1. Cecilia skriver:

    Den blir fin att få klar nu när hösten kommer på allvar! Du har löst det ena problemet efter det andra, bra jobbat!

  2. Anette skriver:

    Den ser verkligen ut att bli fin! Och en riktigt härlig hösttröja! Ha en fin helg!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu