Konstrundan

maj 1st, 2017

Syster Yster och jag tycker som sagt om att åka på konstrundor. Vi skiftar lite mellan de tre som finns här i min närhet och i år valde vi Norra Vätterns Konstrunda. Den är utspridd över ett ganska stort område, så har man bara en dag på sig, får man planera ordentligt. Det ägnade vi en del av fredagskvällen åt och strax efter nio i lördags morse gav vi oss av.

Vi började i Askersund, med en fika på Venus Choklad. Vi köpte kaffe och två godbitar som vi delade på. Det smakade inte ett dugg illa. ;-)

CIMG3398

 

En bit sydväst om Askersund besökte vi en keramiker och en pärlkonstnär. Vi blev omedelbart förälskade i omgivningen och var väldigt överens om att så skulle man bo.

CIMG3399

 

Under en buske i trädgården fanns några jättespindlar, som först fick mig att hoppa till. Jag är milt uttryckt inget spindel-fan. Men när den första förskräckelsen lagt sig, fick jag erkänna att de faktiskt hade en viss charm.

CIMG3404

 

CIMG3409

 

Över vattnet svävade en jättelik trollslända.

CIMG3408

 

De båda konstnärerna var väldigt trevliga, vi blev kvar en bra stund och pratade med dem eftersom vi var de enda besökarna just då. Fast några kort på keramiken och de helt fantastiska pärlhalsbanden tog jag typiskt nog inte. Fast det var här jag köpte äggkoppen och vasen jag visade i mitt förra inlägg. och här kan man titta på pärlkonst.

Jag tar inte så mycket kort när jag är ute och ser mig om, har liksom fullt upp med verkligheten och glömmer kameran. Men ytterligare lite keramik blev förevigat, bara för att det var så annorlunda och kul.

CIMG3413

 

CIMG3416

 

CIMG3415

 

På ett ställe fanns också en privat liten örtagård som var så fin, fast den var lite vårvinter-tråkig än så länge. Den var jag tvungen att ta kort på som en god idé. Det verkar ju inte alltför besvärligt att åstadkomma något sådant. Någon gång i framtiden…

CIMG3412

 

Vi började som sagt i Askersund och betade oss sedan fram söderut via bland annat Medevi brunn, innan vi avslutade i Motala. Och som vanligt hade vi tagit i för mycket och fick skippa en del planerade stopp. Rundan är bara öppen mellan tio och fem, så har man bara en dag på sig, hinner man bara med en bråkdel eftersom avstånden är rätt stora. Det är lite synd att de inte har öppet ett par timmar till. Men trevligt var det, som sagt.

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu