Övervunnet motstånd

november 18th, 2017

Ni vet det där stället som finns i de flesta hem, som blir ett slags diverseupplag. För mig är det tvättstugan, som också fungerar som förråd för det jag inte vill eller kan ha i uteförrådet. Här samlas förutom det som naturligt hör hemma i en tvättstuga, även färg och annat som inte tål frost, skruv och spik, beslag och plugg, persiennsnören och reservglödlampor, elkablar och verktyg, fröer och rengöringsmedel. Med mera, med mera.

Härom dagen bestämde jag mig för att försöka städa upp, så att det går att ta sig in. Det var inget alltför besvärligt jobb. Men sedan är det ju allt det där med skruv, spik, beslag och sådant, som det är så oerhört svårt att sortera på ett vettigt sätt. Motståndet mot att ta tag i det har varit stort och intensivt. bara tanken på att plocka fram allt det där och sedan stå och titta på röran utan att veta var i all sin dar man ska börja!

Men idag kände jag, om inte lust, så i alla fall en försvagning av olusten. Och så satte jag igång.

Det tog några timmar, men nu är det gjort och det känns sååå skönt.

Så här såg det ut i en del av tvättstugan under två faser av det pågående arbetet:

CIMG4228

 

CIMG4229

 

Om jag nu bara kunde vara noggrann med att genast lägga saker på sina rätta platser på direkten i framtiden, så kommer jag aldrig att behöva göra om det här arbetet. Men jag vet ju hur det brukar gå med sådana ambitioner…

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu