Pizza à la LCHF

november 20th, 2017

Sedan jag började med LCHF har jag provat flera olika varianter på pizzabottten. I går kväll testade jag en ny och det är den bästa hittills.

Det var mamma som gjorde mig lite nyfiken på ett recept som hon sett i Go´kväll. När jag letade efter det fick jag syn på ett pizza-recept med blomkål i bottnen. Det lät lite skumt, men jag kunde inte låta bli att prova. Receptet finns här.

Jag uteslöt citron och sambal oelek. Och jag gjorde min egen fyllning med tomatsås, ost, oregano, basilika tonfisk, purjo, paprika och några små tomater i mitten.

Den blev som sagt riktigt god och det kommer nog att bli pizza lite oftare hos mig framöver. :-)

CIMG4235

 

 

3 Responses to “Pizza à la LCHF”

  1. Anette Jansson skriver:

    Spännande! En vän till oss berättade häromdagen att hon kunnat halvera sitt insulin efter två veckor med LCHF. Finns många saker som jag skulle ha svårt för att vara utan bl.a. pizza. Och vitlöksbröd. Och pasta. Och pommes. Och ostbågar. Och, och, och… Men hon påstår att man vänjer sig snabbt att vara utan och att man mår så mycket bättre. Tål att tänka på. Efter jul. Jag säger bara janssons frestelse :-)

  2. gunvor skriver:

    Så roligt att mitt tips om .blomkål passade dej så bra

  3. Cecilia skriver:

    Den ser fantastisk ut! Jag älskar bröd och mår bra av det ( i alla fall kortsiktigt!) men just pizzabotten är inte någon stor favorit, kunde kanske testa din variant!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu