Ny vinterkjol

november 21st, 2017

Svart är en bra färg på en vinterkjol. Den jag hade var gammal och trasig, så nu har jag sytt en ny. Mönstret är ur ett gammalt nummer av Sömnad och handarbete från 1997. Jag sydde en kjol efter det redan då och det  har varit en av mina favoritkjolar sedan dess. Den är fortfarande flitigt använd sommartid.

Jag har fuskat med knapparna. Eftersom det är resår i midjan finns det ingen anledning att knäppa upp kjolen, och då är det ju dumt att göra jobbet med att sy knapphål. Så jag har bara sytt på knapparna som ren dekoration.

CIMG4239

 

När jag köpte tyget, var det inte så mycket kvar på rullen, så jag fick alltihop för samma pris som det jag behövde skulle ha kostat. Jag tror att den där extrabiten kan räcka till en snäv kjol. Jag får ta och titta på det. Det vore ju finemang att få en kjol alldeles gratis.

2 Responses to “Ny vinterkjol”

  1. Cecilia skriver:

    Lite svårt att se precis hur den ser ut men skönt med både vidd och längd på en vinterkjol!

    • KataM skriver:

      Jo, att fota svarta saker med liten billig amatörkamera i vintermörkret är inte så lätt. ;-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu