Vårkänslor och blockning

januari 30th, 2013

Det är fem grader varmt och blåsigt – snön smälter i expressfart. Småfåglarna kvittrar och skatorna samlas i flockar. Inte konstigt om vårkänslorna väcks till liv.

Jag gick ut på terassen och drog upp det gräs som börjat titta fram mellan plattorna på de snöfria partierna. Sedan började jag klippa kvistarna från det nedtagna trädet i småbitar. En stor rishög håller därmed på att förvandlas till vad som ska bli bottenlagret i mina tänkta pallkragar. Jag har läst om det som ett tips för att spara lite på den dyra jorden när man odlar sådant som inte har så djupa rötter.

Och tänk, mina julrosor knoppas!

 

cats

 

Ja, och så har ju tagit årets första utomhusspindel av daga. Det är väl också något slags vårtecken.

 

Så har jag plockat fram de två plagg jag har kvar att göra färdigt som jag skrev om här. Just nu blockar jag ärmar och framstycken på en bomullskofta. Bakstycket ligger bredvid och väntar på att få plats. När de är hopsydda ska det stickas en bred kant runt öppningen.

 

009

 

Utöver det broderar jag frenetiskt på  in bonad.

Sysslolös är jag inte…

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu