Svinkul

september 15th, 2016

Idag när jag var inne i Vadstena, kände jag plötsligt den välbekanta doften av gris. Märkligt så där mitt inne i sta’n, tänkte jag. Sedan såg jag att en massa människor stod och tittade på något en bit bort. Jag vände huvudet åt samma håll och fick se en stor bil full med smågrisar som stod i en korsning och varken tog sig fram eller tillbaka. Det var full aktivitet runt omkring, med en stor traktor och ett antal personer som försökte trixa ut bilen. Jag tyckte synd om den stackars chauffören, men kunde ändå inte låta bli att småskratta för mig själv där jag stod.

Den stora frågan är förstås varför en så stor bil kört in mitt i centrala Vadstena. Gatorna är på sina håll trånga till och med för vanliga personbilar och där är ju liksom rätt ont om grisbönder. Förmodligen har väl chauffören litat så blint på sin GPS att han glömt att använda sitt eget omdöme.

Kameran var som vanligt inte med, men lokaltidningen kan bistå med en bild. Titta här. På bild nummer två ser man hur trångt det är. Jag kan nästan känna hur kallsvetten bryter fram på den arma föraren när han inser vilken situation han satt sig i.

2 Responses to “Svinkul”

  1. Cecilia skriver:

    Ojoj, stackars chaufför och det kunde varit jobbigt för kultingarna också! De där lastbilschaufförerna brukar klara sånt jag helst inte gör ens med personbil men någonstans går förstås gränsen.

  2. Anette skriver:

    Haha, ja man undrar ju vad han skulle in där å göra med alla kultingar!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu