Odlingslimpa i vardande

maj 30th, 2017

De som följt mig länge kanske minns att jag gjorde en odlingslimpa 2013 Eller, limpa och limpa, det var väl snarare en fralla. Och så hemskt noga var jag inte heller. Jag slängde ihop den lite på trekvart, men ändå funkade det bra.

Nu har jag bestämt mig för att göra en ny och den här gången enligt konstens alla regler. Jag har grävt bort grässvål i en ruta på 120X150 centimeter, vilket är en bra bit större än sist. Enligt instruktionerna ska man sedan lägga dit en stock eller sätta en bräda längs långsidorna, för att hålla jorden på plats. Nu har jag varken stockar eller tillräckligt långa brädor, men däremot kraftiga grenar från tallhäcken jag beskar i höstas. Så jag band fast några av dem vid några förankringspinnar. Det blev ju lite hål mellan dem, såklart, men dem tänker jag fylla med torkat gräs. Det kommer nog att fungera bra, även om det inte ser så där proffigt ut.

CIMG3528

 

Nästa steg är att bygga en kärna av pinnar och det har jag gott om. Väldigt gott! Bra när man kan göra något vettigt med en del av det i alla fall. Men det får nog bli en annan dag, för just nu öser det välbehövliga regnet ned. Det får gärna hålla på resten av dagen, och hela natten med, för den delen.

 

2 Responses to “Odlingslimpa i vardande”

  1. Anette skriver:

    Odlingslimpa kanske jag skulle prova. Det är så roligt nu när vi har börjat inta en helt ny del av tomten som tidigare bara var skuggad av jätteträd och där vi på sin höjd klippte gräset. Tänk att trädgårdsarbete kunde vara roligt! Det hade jag aldrig trott :-) .

  2. Cecilia skriver:

    Både Anette och du gör hål i gräsmattan! Ska bli spännande att se hur din limpa blir!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu